Jämför barnförsäkringar

Här på barnförsäkringen.com kan du enkelt gå in och jämföra barnförsäkringar så att du kan hitta den bästa och mest prisvärda barnförsäkringen. När du jämför barnförsäkringar är det emellertid flera saker du bör tänka på innan du bestämmer dig. Därför har vi på barnförsäkringen.com gjort en liten checklista på vad du bör titta på när du jämför barnförsäkringar.

Titta på det här när du jämför barnförsäkringar

Högsta försäkringsbelopp. Jämför barnförsäkringarnas högsta försäkringsbelopp om ni vill att ert barn ska kunna få ett så högt ersättningsbelopp som möjligt om någon allvarligare skada eller sjukdom skulle drabba barnet.

Ersättningsnivå för invaliditet. Jämför ersättningarna för ekonomisk och medicinsk invaliditet. Det kan skilja mer än 2 000 000 kr i ersättning mellan två olika barnförsäkringar.

Tilläggsförsäkringar. Det är också viktigt att jämföra barnförsäkringarnas tilläggsförsäkringar för undantagna sjukdomar. Det finns försäkringsbolag som inte erbjuder såna tilläggsförsäkringar och de försäkringsbolag som gör det har olika ålderskrav för när dessa försäkringar får tecknas. Även ersättningsbeloppen varierar.

Ersättning för idrottskador. Om du har ett idrottande barn eller tror att barnet kommer att börja idrotta i framtiden bör du definitivt jämföra barnförsäkringar eftersom vissa försäkringar ger full ersättning för alla slags idrottskador medan andra inte gör det.

Månadsersättning för långvarig sjukdom. Om ett äldre barn drabbas av en långvarig sjukskrivning finns det många försäkringsbolag som ger en månadsersättning, men inte alla. Ersättningsbeloppet varierar också mellan de olika barnförsäkringarna.

Kris, rehabilitering och rådgivning. De flesta barnförsäkringar täcker detta, men inte alla.

Det finns flera faktorer som du kan titta på när du jämför barnförsäkringar, men de här är de viktigaste eftersom de andra faktorerna inte skiljer sig så mycket åt mellan försäkringbolagen.