Barnförsäkring & vårdbidraget

Här ska vi på barnförsäkringen.com visa dig varför det är så bra att ha barnförsäkring, trots att ni får vårdbidrag fån försäkringskassnan, om ert barn skulle drabbas av en funktionsnedsättning.

Vårdbidragets ersättning

Om ert barn blir sjukt under en längre tid eller drabbas av en funktionsnedsättning har ni rätt att få ett vårdbidrag från försäkringskassan. Vårdbidragets maximala belopp är på 111 000 kr/år (2014), det vill säga 9250 kr/mån före skatt om ni får en 100-procentig ersättning. Det är emellertid inte ovanligt att man bara får 25, 50 eller 75 % i ersättning eftersom ersättningen baseras på hur pass mycket funktionsnedsättningen påverkar ert och barnets liv.

Barnförsäkringen ger extra ersättning

Vårdbidraget kan kanske verka ge ganska så hyfsad ersättning, men om ert barn drabbas av en funktionsnedsättning som orsakar er och ert barn mycket lidande och besvär känns det ganska futtigt. Om ni har en barnförsäkring kommer er ekonomi emellertid se helt annorlunda ut eftersom den ger er ytterligare ersättning. Hur mycket extra ni får i ersättning beror såklart på vilket försäkringsbolag ni har tecknat barnförsäkringen hos, men normalt brukar det lägsta beloppet ligga på runt 40 000 kr/år och det högsta runt 100 000 kr/år om ni får full ersättning. 96 000 kr/år är förmodligen den vanligaste ersättningen. Barnförsäkringens ersättning i procent baseras på försäkringskassans bedömning.