Byta barnförsäkring

Det är inte alls svårt att byta barnförsäkring om ni har hittat en barnförsäkring som ni tycker verkar bättre än den gamla. Det är bara att säga upp den gamla barnförsäkringen och teckna en ny, men innan ni gör det är det några saker ni bör tänka på.

Att tänka på vid byte av barnförsäkring

  • Kolla vad den nya barnförsäkringen täcker. Om du har funderat på att byta barnförsäkring har du förmodligen redan titta på det här, men det är ändå värt att nämna. Kolla vad den nya barnförsäkringen har som den gamla barnförsäkringen inte har och kolla om den saknar något som den gamla har. Fundera sedan på vad som är viktigast för er.
  • Läs noggrant igenom de nya villkoren. Det är minst lika viktigt att titta på villkoren som på innehållet. Du bör kolla att villkoren för ersättning inte är alltför hårda.
  • Se till att ert barn inte står oförsäkrad. Se till att er nya barnförsäkring börjar gälla så fort den gamla barnförsäkringen löpt ut, för det vore ju trist om något skulle hända mellan försäkringarna.
  • Byt barnförsäkring så fort som möjligt. Om ni har tänkt byta barnförsäkring bör ni göra det på en gång, för om ert barn plötsligt skulle drabbas av en sjukdom, invaliditet eller en skada innan ni tecknar en ny försäkring kommer den nya barnförsäkringen inte gälla för det. Ni kanske inte ens får teckna en ny barnförsäkring. Då är det till och med bättre att stå med dubbla barnförsäkringar under en kort period tycker vi på barnförsäkringen.com.

När ni inte bör byta barnförsäkring

Om ert barn redan har drabbats av en långvarig sjukdom, en kronisk skada eller av invaliditet är det bäst att ni behåller er gamla barnförsäkring eftersom den nya försäkringen inte kommer att gälla för det.